Solsikkens-Coton Taffy en skønhed :-)

Holdninger til lang eller kort pels.
Her i Kennel Solsikkens-Coton tager vi ikke stilling til om vore hvalpekøber må eller ikke må klippe deres Cotoner. Men jeg vil ikke lægge skjul på at for mig som opdrætter der bruger rigtig meget tid på mine hvalpekøber med at vejlede dem i pelspleje, så sommetider for nogle kald om hvad de skal gøre når nu der er kommet så mange knuder i pelsen, at jeg kun kan råde dem til at få deres Coton klippet hurtigst muligt,idet det gør ondt på hunden med mange knuder.Så tænker jeg hvad sker der lige, jeg brugte jo meget tid på at fortælle hvordan de skulle pelspleje deres Coton " hørte de slet ikke efter " et hjertesuk og smerte for hunden.
Da Cotonen er en hund med alle de super gode egenskaber, som jeg ikke kan finde ved nogen anden lille hunderace, ville det være at snyde en masse familier for den kæmpe oplevelse det er at være ejer af en Coton, men man skal gøre op med sig selv om den skal være kort inden pelsen går i filt, for ellers er det dyreplagerri
Cotonen er jo den samme med eller uden lang pels.Men som opdrætter vil vi ikke lægge skjul på at vi selv syntes en Coton er smukkest med lang pels, og at det gør lidt ondt, når vi hører om en super flot pelset hvalpe/ hund skal klippes. Cotonen får et andet udtryk når de er klippede,og nogle bliver klippet så grimt at  man ikke skulle tro det er en Coton. Man går også glip at det specielle, der er ved en Coton med en smuk og velholdt pels, Cotonen med lang og velholdt pels er en skønhed. Vi er en Kennel som sælger familie hunde og lægger stor vægt på væsen, men arbejder også ud fra at lave racetypiske Cotoner.
Vi informere altid vore hvalpekøber, om pelspleje, og at hvis de på et tidspunkt finder ud af at de måske godt kunne tænke sig at udstille skal, de " holde fingerne " væk fra saksen, for så er det løb kørt. Men vi hverken kan eller vil bestemme om familierne vil lade deres Coton blive klippet, for hunden er jo af sind og væsen den samme, dejlige hund med eller uden lang pels. Et liv med en Coton er en stor glæde hver eneste dag.